Rock Tape

Rock Tape også kaldet sportstape eller kinesiotape anvendes i udbredt grad i den humane sportsverden på diverse atleter med skader og problemer i muskler, led, sener og skelet.

Rock Tape er den type tape der anvendes på dyr. Det er en mere robust tape med en stærkere lim.  Rock Tape er en behandlingsform der kan anvendes i mange forskellige anledninger. Det er især ideelt ved hævelser, ømhed, muskelsmerter og det bruges som en støttende og optimerende funktion i muskelopbygning og aflastning under træning.

Ideen bag tapen er at øge blodtilførslen. Det gøres fysisk ved at øge overfladearealet i huden og det underliggende væv, hvor blod- og lymfekar løber. Ved forøgelse af blodtilførslen omkring fx en blodansamling skærpes helingsprocessen og drænagen i området, hvorved hævelsen og dermed ømheden reduceres hurtigere end ved kroppens egen heling. En hævelse kan også være en peritendinøs blødning (blodansamling omkring sener), en blodansamling, en inflammatorisk reaktion i benets sener m.m., hvor behandling med Rock Tape også er effektiv.

Som led i træning eller ved symptomer på udfordringer i bevægelsesmønstret bruges rock tape også. Heste der har tendens til at undvige korrekt brug af ryg og kryds, kan med fordel anligge tape over kryds og lænd. Andre symptomer som mangelfuld eller asymmetrisk muskelsætning er også godt afhjulpet af Rock Tape, hvor det hjælper hesten til at aflaste og opbygge muskelmasse. En del heste har også problemer med deres SI-led, hvor tapen også er ideel som støttende behandling.

 

Udover Rock Tape på heste kan du også som rytter få behandling med sportstape hos HorseVet Thy. De fleste ryttere har asymmetrier og svagheder/styrker i deres krop som i den grad influerer på hestens funktion. Derfor kan det være en god idé at lavet analyse på din egen opstilling og indvirkning på hesten. Har man fx tendens til at falde sammen i ryggen kan der anlægges tape over skuldre og nakke med et mindre træk der får din opstilling mere rank og korrekt.

 

Har du spørgsmål til behandling med Rock Tape eller sportstape er du velkommen til at kontakte Camilla i telefontiden mellem kl. 8-9 i alle hverdage på tlf.nr. 81 720 720.