Reproduktion

Skal flokken udvides med et lille føl? Hos HorseVet Thy har vi altid særligt travlt fra marts til september, hvor vi udfører en hel del reproduktionsarbejde i forbindelse med bedækningssæsonen.

Vi tilbyder en lang række forskellige løsninger, og vi kan både hjælpe med at importere sæd fra hingste fra hele verden og give gode råd og vejledning. Vi tilbyder både inseminering med køle-, frost- og fersk sæd, og vi har samtidig stor erfaring med at håndtere problemhopper.

Du kan bestille frostsæd fra hele verden

Hos HorseVet Thy er vi EU-godkendt til import af sæd fra hingste i hele verden. Det betyder, at du som avler har mulighed for at bestille frostsæd fra eksempelvis Italien, som tilsendes vores adresse.

Det giver dig de optimale avlsmuligheder blandt dine heste, og du er derfor ikke begrænset af geografi. Som avler har du med andre ord frit slag på alle hylder, og det åbner en verden af muligheder i hestefolden.

Har du brug for råd eller vejledning? Du kan altid kontakte Camilla på 81 720 720 i telefontiden mellem 7:30 og 9:00.

Vi sørger for, at alt forløber, som det skal

Når vi hos HorseVet Thy udfører reproduktionsarbejde, sørger vi altid for at gøre vores bedste for at skabe de perfekte rammer for en bedækning. Det betyder blandt andet, at vi i forbindelse med reproduktionsbehandlingen undersøger hoppens vagina og livmoderhals før ultralydsscanning af livmoder og ovarier.

Her kigger vi blandt efter ødemgrad og follikelstørrelse såvel som anomalier, der blandt andet tæller ringe sammenlukning af skede, urenheder, cyster og tumorer.

I nogle tilfælde vurderer vi, at det er nødvendigt at foretage en livmodersvaber. Det gør vi, fordi en bakteriologisk infektion ikke altid kan ses på en scanning. Det er noget, vi vurderer i de konkrete tilfælde.

Hvad skal der til for at opnå en optimal drægtighedsdiagnose?

Reproduktion kan ikke altid overlades helt til naturen af blandt andet praktiske årsager. Men hvordan sikrer man sig en optimal drægtighedsdiagnose?

Nogle af de aspekter, man altid bør have in mente for at opnå en optimal drægtighedsdiagnose er:

  • Hoppens alder
  • Tidligere folinger
  • Fodring
  • Træning
  • Fersk- versus frostsæd
  • Bedækning i følbrunst
  • Urenheder i livmoderen

For at sørge for optimale forhold kommer vi altid ud til hoppen, som insemineres der, hvor hoppen er opstaldet. På baggrund af vores forudgående undersøgelser af hoppen og dens drægtighedsdiagnose samt tidspunkt for ægløsning finder vi det optimale tidspunkt for inseminering.

Ring for at høre mere om vores tilbud inden for reproduktion af heste

Vil du gerne vide mere om vores services eller hvordan, vi arbejder? Så er du altid velkommen til at ringe til os på 81 720 720 eller sende en mail på mail@horsevetthy.dk. Så vender vi tilbage til dig, så snart vi kan.