Kiropraktik

og akupunktur

Camilla er uddannet dyrekiropraktor ved International Academy of Veterinary Chiropractic (IAVC) i Tyskland 25. marts 2017. Uddannelsen er internationalt accrediteret og det er vigtigt at pointere, kun dyrlæger og humane kiropraktorer kan tage denne uddannelse. 

Kiropraktik på heste og smådyr kan anvendes i et bredt omfang som fx haltheder, skeletale skævheder og ømheder, optimering og evaluering af den atletiske hest og som ren wellness, afspænding og forebyggelse af skader. Ryttere, avlere og hundeførere forlanger som udgangspunkt en hel del af deres rideheste og brugshunde, hvorfor det er en god idé at få dem behandlet med jævne mellemrum for bl.a. som skadesforebyggelse.

Under en kiropraktisk gennemgang analyseres først dyrets bevægelsesmønster ved mønstring. Hestene longeres og vurderes proprioceptorisk ved tilbagetrædning og snævre volter og til tider foretages der også bøjeprøve.
Herefter gennemgås alle led med skelettet som pejlemærker fra hoved til hale, hvor der behandles/justeres omkring de led, hvor der findes nedsat bevægelighed. Afslutningsvis gives en evaluering af hesten, øvelser og gode råd til dyrets videre forløb fremadrettet.

Der kan tilføjes en mindre akupunkturbehandling samtidig med kiropraktikken ved behov og ønske fra ejer. Akupunkturen kan anvendes enten direkte i 'trigger' punkter, muskelømheder, spændinger m.m. eller i de forskellige meridianer, som man som akupunktør arbejder med. Akupunktur er en del af den traditionelle kinesiske medicin, som vi langsomt har adopteret i Vesten. Akupunktur sigter efter at behandle ubalancer i kroppen og er en yderst veldokumenteret behandlingsform.

En kiropraktisk behandling med eller uden akupunktur tager 45-60 minutter for heste og ca. 30 min. for smådyr. 

HorseVet Thy har godt samarbejde med kiropraktisk behandling på smådyrene med Dyrelægegruppem Thy og Hanstholm Dyrehospital. Her kan din hund, kanin, kat eller andet smådyr bestille behandling enten på klinikken eller hjemme. Snak med din smådyrsdyrlæge og eller kan du kontakte Camilla i telefontiden mellem kl. 8-9 alle hverdage på tlf. 81 720 720.