Kiropraktik og akupunktur

Hos HorseVet Thy er vi så heldige at have Camilla, der er uddannet dyrekiropraktor ved International Academy of Veterinary Chiropractic (IAVC) i Tyskland. Det betyder, at Camilla er ekspert i kiropraktik og akupunktur, og du kan være mere end rolig - for hun ved præcis, hvad hun laver.

Camillas uddannelse er internationalt anerkendt, og det er kun dyrlæger og kiropraktorer, der kan gennemføre uddannelsen. Camilla er altid opdateret inden for sit felt, så både dig og din hest får den bedste oplevelse og det bedste behandlingsforløb - med de bedste resultater.

Vi tilbyder kiropraktik på heste og smådyr

Hos HorseVet Thy står Camilla for kiropraktik, som vi tilbyder til både heste og smådyr. Kiropraktik kan være den bedste løsning, når det kommer til eksempelvis:

En kiropraktisk behandling af heste kan være relevant ved:

  • Halthed
  • Skeletale skævheder og ømheder
  • Optimering og evaluering af den atletiske hest
  • Ren wellness, afspænding og forebyggelse af skader

Både ryttere, avlere og hundeførere stiller som oftest store krav til deres rideheste og brugshunde. For at forebygge skader og sørge for, at dyrene har det godt (og derfor kan yde optimalt), er det en god idé med jævne mellemrum at give en kiropraktisk behandling.

Sådan foregår en kiropraktisk behandling ved HorseVet Thy

Når vi laver en kiropraktisk behandling, gennemgår vi først og fremmest hesten eller smådyrets bevægelsesmønster ved mønstring. Hesten longeres og vurderes proprioceptisk ved tilbagetrædning og snævre volter. Nogle gange vurderer vi, at der også kan være brug for en bøjeprøve, men det kommer meget an på den enkelte hest.

Når vi har gennemgået hestens bevægelsesmønster, er næste skridt, at vi gennemgår alle led fra hoved til hale med skelettet som pejlemærke. Her behandler/justerer vi omkring de led, hvor vi finder nedsat bevægelighed.

Til allersidst giver vi en samlet evaluering af hesten, hvor vi også anbefaler øvelser og giver råd til, hvad du selv kan gøre fremadrettet.

Akupunktur kan være med til at behandle ubalancer i kroppen

Udover kiropraktik kan du også vælge at tilføje en mindre akupunkturbehandling. Akupunktur kan nemlig gå ind og støtte den kiropraktiske behandling, så effekten bliver endnu bedre. Akupunkturen kan udføres direkte i ‘trigger’-punkter, muskelømheder, spændinger eller i de forskellige meridianer, som er det, man arbejder med ved akupunktur.

Akupunktur er en del af den traditionelle kinesiske medicin, men akupunktur betragtes efterhånden på lige fod med mange andre almindelige behandlinger. Målet med akupunktur er at behandle ubalancer i kroppen, og det er vores erfaring, at det giver gode resultater.

Når vi udfører akupunktur på en hest, tager det omkring 45-60 minutter, mens det ved smådyr tager cirka 30 minutter.

Ring til Camilla og hør nærmere om kiropraktisk behandling og akupunktur

Vil du gerne høre mere om, hvad akupunktur eller kiropraktik kan gøre for din hest eller dine smådyr? 

Så er du altid velkommen til at give Camilla et kald. Hun kan fanges alle hverdage mellem otte og ni på 81 720 720.

Hos HorseVet Thy har vi et rigtig godt samarbejde med Dyrlægegruppen Thy og Hanstholm Dyrehospital, når det kommer til blandt andet kiropraktisk behandling af smådyr. Her kan du bestille en behandling til din hund, kanin, kat eller andre smådyr - og du vælger helt selv, om det skal foregå på klinikken eller hjemme hos dig selv. Tag en snak med din smådyrslæge, eller giv Camilla et kald for at høre nærmere.